Wróć   opinie, testy, forum, rock > Muzyczne klimaty > Premiery i recenzje albumów



Odpowiedz
 
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 12th August 2017, 18:38   #11 (permalink)
Senior Member
 
Zarejestrowany: Nov 2016
Skąd: Wrocław
Postów: 2,163
Domyślnie

....a to ciekawe, bo dziś ktoś ściągnął całą płytę
Dead Cross........

Mogę ściagać dalej - ale jeśli wciąż będziesz tak marudził: to sam zacznę je przesłuchiwać.
Muza nie jest stworzona 'pod Ciebie' -jest odwrotnie.
Albo się dostosujesz (ze swoimi komentarzami), albo będzie odwrotnie ;P

Podejrzewam, że walisz jeden, dwa utwory z płyty - a resztę masz w dupie.
I uważasz, że reszta płyty tak wygląda.
A ja tymczasem przesłuchuję DO DNA.
Każdą płytę słucham od początku do końca. Do ostatniego utworu.
A nóż wyłapiesz rodzynka :-)

Myślę, że nie starasz się............ przesłuchaj całą płytę każdego zespołu - na pewno coś dobrego się znajdzie :-)
A jeśli nie - powiedz, a ja to sprawdzę ;P
Do tej pory wierzyłem Ci - ale powoli przestaję: bo widzę, że lecisz 'po łebkach' iw dupie masz tak naprawdę, co na tych płytach jest.
LUBISZ SWOJE - i one są OK.
A inne są chujowe.
O nie, Stary - u nas tak nie będzie

Jeśli nie czujesz się na siłach - do widzenia :-)

Mało ludzi czuje się na siłach - od razu Ci mówię, także nie smuć się ;P
Możesz być znawcą w "swoim rewirze" - ale znawcą ogólnie Metalu??
Dasz radę?? Wątpliwości mam....

Myslałem, że można Ci ufać, ale NIEeeee.... TY LUBISZ TYLKO SWOJĄ MUZYKĘ. A MY TU METALU MAMY OD CHUJA - A TY GO POJEDZIESZ po innych płytach: "ale chujowy Metal" - TAKICH TO JUŻ ZNAMY i ODPUŚCILIŚMY
Chyba podziękuję Ci za współpracę.
Ta płyta: chojowa
Ta płyta:chojowa
Ta płyta: chojowa
Ta płyta: chojowa
....
A są jakieś chociaż kurwa 'W MIARĘ' płyty?? czy wszystkie są chujowe??
Sam zacznę przesłuchiwać, jak teraz
The Agonist 2016.
Bo nie mam na kogo liczyć.

NIE - po prostu wrzucę na Chomika i nie będę słuchał, bo szkoda mi weekendu.
To dla mnie za ciężkie.
Posłucham czegoś lżejszego.
Miłego weekendu wszystkim

Ostatnio edytowane przez Yoda ; 12th August 2017 o 18:49
Yoda jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 12th August 2017, 23:46   #12 (permalink)
Senior Member
 
Zarejestrowany: Jul 2017
Skąd: Netherlands
Postów: 219
Domyślnie

Drogi Yodo, Jeśli uważasz fuszerki muzyczne, które kazałeś mi słuchać za fajną muzyką ok. Ja z twoimi gustami nie będę dyskutował. Słuchałem tego co mi przesłałeś ale ty chyba nie skoro piszesz mi tu takie pierdoły. Metalu słucham od kiedy pamiętam, znam się na tej muzyce na tyle, że mogę sobie pozwolić na krytykę czegoś na co szkoda czasu. Chuj mnie to obchodzi, co sobie pomyślisz i mam to w dupie ale syfu,którego jest mnustwo nie będę oceniał w sposób pozytywny. Skoro ktoś ściągnął ten syf, no widocznie lubi syf i czarne msze i nie wkurwiaj mnie takimi tekstami, że nie słucham czy się kurwa nie znam. Wiem jak powinna wyglądać i brzmieć konkretna muzyka, bo takiej do jebanej kurwy nędzy słucham, a że mi jakiś syf podsyłasz i każesz mi tego słuchać to kurwa jade z tym gównem. Widocznie nie masz kurwa pojęcia o metalu, skoro mi tu kurwa imputujesz takie rzeczy. Chcesz mieć krytyka muzyki metalowej czy kurwa nie, wez sie zdecyduj bo mnie już wkurwia takie pisanie. Wiem ze masz 46 lat, szanuje to ale ja też kurwa nie jestem twoim podwładnym, żebyś mi tu mógł takie rzeczy pisać, a gwarantuje ci, że przesłuchałem prawie każdy numer z płyt,które mi podesłałeś.( Ni wszystki dały się słuchać i po chwili przewijałem na dalej np z 0:50 na 1:50 słuchałem kawałek ale czasem nie dało rady słuchać. Czasem bolało, bo się tego ciężko słuchało, ale słuchałem Chcesz coś, napisz pytanie, a ja w miarę swoich możliwości i według swoich doświadczeń, odpiszę a nie pierdolisz mi tu od rzeczy.


ps...przesłuchaj sam tych zespołów i oceń sam i zobaczymy czy Twoja opinia będzie się różniła od mojej, lub podeślij komuś i też się zapytaj o opinię.

Ostatnio edytowane przez My Sic Sense ; 13th August 2017 o 00:25
My Sic Sense jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 14th August 2017, 20:58   #13 (permalink)
Senior Member
 
Zarejestrowany: Nov 2016
Skąd: Wrocław
Postów: 2,163
Domyślnie



No to żeś się zagotował i nagadał - i warto było? :D

Pojęcia nie mam, co jest na tych płytach - nawet kawałka nie włączyłem z żadnej z nich. Po prostu widzę Death albo Thrash Metal - to ściągam, bo może akurat coś fajnego się znajdzie...
A że okazuje się to GÓWNEM - nic nie poradzę; nie miej do mnie pretensji

W takim razie wyślę Ci linka do forum, z którego ściągam wszystko.
Sam wybieraj zespoły i płyty - a ja je będę ściągał.
No bo nie wiem, jak inaczej to rozegrać...
Yoda jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 14th August 2017, 22:37   #14 (permalink)
Senior Member
 
Zarejestrowany: Jul 2017
Skąd: Netherlands
Postów: 219
Domyślnie

ciekawy pomysł masz, można to tak rozegrać, ale ja też wszystkiego nie wiem, jednak to rozwiązanie wydaje mi się ciekawe.
My Sic Sense jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 14th August 2017, 22:47   #15 (permalink)
Senior Member
 
Zarejestrowany: Nov 2016
Skąd: Wrocław
Postów: 2,163
Domyślnie

Chwilowo ta strona nie działa - to prawie nigdy im się nie zdarza
Zacznij od 'New Albums' - a po wejściu na jakąkolwiek płytę otworzą Ci się możliwości na wybór konkretnych gatunków muzy:
- taki Metal
- albo taki
- albo taki itd
No ale na razie strona nie działa - więc może jutro...

Może zauważysz zespoły, które lubisz albo słuchałes kiedyś - i nagle okaże się, że nagrały nowe płyty... mało razy tak miałem? :D
Znam ok. 1000 zespołów Rockowych - to przecież nie bedę każdego pilnował, czy nagrał juz nowa płytę, czy nie :D
Np. teraz zostałem zaskoczony nowa płytą Arcade Fire..
A z cięższych - mam nowa EP Nine Inch Nails
albo nową płytę Paradise Lost
Wszysto czeka do przesłuchania - jeszcze ze 20 płyt mi zostało :D

Poza tym - po wejściu na jakąś płytę na tamtym forum - nieraz na dole okazuje się, że jest filmik z YouTube z jakimś przykładowym utworem (pewnie najlepszym na płycie). To możesz posłuchac i się zastanowić, czy w ogóle jest sens ściągać.
Tak czy siak - dla mnie to żaden problem. Możesz zapodawać i po 10 płyt dziennie - ściaganie to kwestia minut. Gorzej z wrzucaniem na Chomika - bo zawsze trzeba nazwy utworów poprzerabiać, wrzucanie samo tez trwa z 10 minut - ale luzik. Damy radę
Yoda jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 15th August 2017, 02:14   #16 (permalink)
Senior Member
 
Zarejestrowany: Jul 2017
Skąd: Netherlands
Postów: 219
Domyślnie

10 płyt nie znajdę. Jestem bardzo wybredny co do muzyki, jakoś tak mi się ostatnio zrobiło ale będę szukał czegoś ciekawego na co warto moim zdaniem zwrócić uwagę.
My Sic Sense jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 15th August 2017, 02:30   #17 (permalink)
Senior Member
 
Zarejestrowany: Nov 2016
Skąd: Wrocław
Postów: 2,163
Domyślnie



Mógłbym powiedzieć dokładnie TO SAMO - jestem cholernie wybredny! I to nie tylko w temacie muzy ;D
Tylko, powiedz mi - jak to sie dzieje, że od jakichś 2-3 miesięcy - co nie ściągnę z tego właśnie forum - jest co najmniej DOBRE??
10% odrzucam z miejsca - wystarczy kilka sekund posłuchania...
Ale reszta wchodzi jak nóz w masło. Przejrzyj Nowości Rock - przecież tam płyty są ostatnio głównie zielone! U mnie zieleń - to co najmniej bardzo dobre / doskonałe / idealne!
Mało która płyta jest czerwona (średnia).
Niebieska - porażka lekka. Tymi trzema kolorami operuję. Niebieskiej płyty nie pamiętam już.... to było pewnie w marcu
Albo mam fuksa jakiegoś, albo wyczucie (podświadomość) - albo nie wiem....
Spróbuj tak samo... znasz się na tym (na swojej muzie).
Przede wszystkim - po wejściu na płytę szukaj klipu na dole (z YouTube). Ostatnio często są - chwała im za to.
Jesli nie - ilość ściągnietych do tej pory jest ważna. Zespoły bardziej znane - są często ściągane i równie często oceniane.
Polecimy parę płyt i dojdziesz do wprawy
Kurwa - browar misie kończy, a NonStop jakiś kilometr trzeba iść....
Yoda jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 15th August 2017, 02:41   #18 (permalink)
Senior Member
 
Zarejestrowany: Jul 2017
Skąd: Netherlands
Postów: 219
Domyślnie

Będe szukał, może coś znajdę ciekawego
Mi to ostatnio nawet te ulubione zespoły średnio się podobają bo nie grają nic nowego, cały czas to samo na jedno kopyto, ale jest tyle zespołów, że na pewno coś się znajdzie.
Ten Dark Angels mnie zaskoczył pozytywnie, fajnie grają słucham non stop tego tera
Dobra spierdalam spać , bo już pora najwyższa
My Sic Sense jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 15th August 2017, 03:04   #19 (permalink)
Senior Member
 
Zarejestrowany: Nov 2016
Skąd: Wrocław
Postów: 2,163
Domyślnie

Własnie od tego zacząłem w pewnym momencie - stare zespoły zaczęły mnie wkurwiać, bo zaczynały grać coraz gorzej....
A nowosci jest tyle Stary - że juz nie pamietam, które zespoły są moimi ulubionymi
Znaczy pamietam - ale one graja taki syf w tej chwili (najczęściej), że juz wolę te nowe. Na stara muze już nawet nie patrzę. Liczą się tylko nowe płyty.
Od czasu do czasu posłucham czegos starego - ale tylko po to, by 'odsapnąć' od nowości.
Co luźniejsze (jak Dark Angels) - sam będę wrzucał (tez nie często, bo wolę Rocka ;D) Zawsze staram się ściągać 'pół na pół' - na 10 płyt 5 jest Rockowych (no, może 6 :D) - reszta to Metal.... żeby wszystkich zadowolić.
No ale teraz Ty jesteś - może mnie troche odciążysz

Spać?? ....faktycznie, ciężka godzina nam się porobiła :D
Najwyżej wstane o 15.00 - ktos mnie za to zbije albo okrzyczy? :P
No to dobrej nocy, proszę ja Ciebie :-)
Yoda jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 15th August 2017, 12:50   #20 (permalink)
Senior Member
 
Zarejestrowany: Jul 2017
Skąd: Netherlands
Postów: 219
Domyślnie

ja mam głośnych sąsiadów i nie pośpie do 12. Pewnie o 9 albo o 10 ktoś mnie obudzi
My Sic Sense jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz
Tags: ,


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:02.

Witryna używa plików cookies.
Dowiedz się więcej.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0